Szabadidő, kikapcsolódás Balatonbogláron

Kikapcsolódási lehetőségek a városban: 

Fürdőzés, napozás, vitorlázás, szörfözés, horgászat, hajókirándulás, strandfoci, strandröplabda, tenisz, lovaglás, vadászat, borkóstolás, moped- és kerékpárkölcsönzés

Állandó programok:

Szüreti fesztivál, augusztus 20-ai programok,  Jazz és Bor Fesztivál, Balaton átúszás, kiállítások a Kék és Vörös kápolnákban

Kirándulási lehetőségek:

Várdomb, Gömbkilátó: 
A Várdomb természetvédelmi terület, télen-nyáron kedvelt kirándulóhely. A tetején található Gömbkilátó Balatonboglár egyik jelképe, melyet az 1958. évi világkiállításon mutattak be. A kirándulók már több évtizede gyönyörködhetnek a 360 fokos kilátásban, mely a kilátóból nyílik. A 2013-ban befejeződött beruházásnak köszönhetően már bobpálya és kalandpark is várja a kirándulókat a Várdombon!

Árpád-házi Szent Erzsébet Emlékpark, Vörös és Kék Kápolna, Árpád-kori templomrom:
A Gömbkilátótól pár perc sétányira található a Kápolna-domb, amely a város több pontját is érintő beruházásnak köszönhetően 2013-ban szintén megújult. 

Itt találjuk a Vörös és Kék Kápolnákat, melyeket gyönyörű park vesz körül. A kápolnák tavasztól őszig változatos tárlatoknak adnak helyet. A Vörös Kápolna előtti tér szabadtéri színpaddá alakítható, itt nyáron a Csiky Gergely Színház előadásait élvezhetjük.

A Kék kápolnához közel, a domb tetején található a város Árpád-kori templomának romja.  Szép kilátás nyílik innen a Balatonra és a szemközti  tanúhegyekre. A park este is várja a látogatókat, hiszen kivilágítva is gyönyörű.

Templomok

Szent Kereszt Felmagasztalása Római Katolikus Templomot 1932-ben Kotsists István tervei alapján építették, és a Szent Kereszt felmagasztalása emlékére szentelték fel. Előtte található egy fából készült Szent István szobor, a templom  melletti parkban pedig Teleki Pál szobra áll.
A katolikus templomtól nem messze, a Várdomb aljában lévő új evangélikus templomot Nagy Tamás Ybl-díjas építész tervezte 1999-ben.

Egyéb kirándulási lehetőségek:
Balatonlellei Kishegy - parkerdő, Rádpusztai lipicai tenyészet, gyógyfürdők (Hévíz, Zalakaros, Kehidakustány, Igal, Csisztapuszta), hajókirándulások az Északi Partra, kerékpártúrák

 

Borturizmus:

Balatonbogláron a Dél-Balatoni borút sok minősített állomása megtalálható. Ezek között világszerte ismert borászatoktól a magánpincékig, helyi és régiós ételeket és kiváló borokat kínáló éttermekig minden megtalálható. Évenként a Móló sétányon megrendezésre kerül a Balatonboglári Szüret, ahol kulturális programok, koncertek, kirakodóvásár mellett a környék borászai személyesen ajánlják boraikat.

 

Strandok: 

Platán strand, Boglári Buborék Élménystrand:
Balatonboglár méltán híres strandja, az ingyenes Platán strand a 2013-as évben szintén megújult. A platán fák alatt a strandolókat homokos sportpálya, kosárlabda pálya, fűzfalabirintus és gyermekjátszóterek várják. Ezek gyűrűjében találjuk a fizetős Boglári Buborékot, amely patak-gát-pörgettyűvel, vizes játszótérrel, két óriáscsúszdával, jacuzzival és gyermekmedencével a kisgyermekes családoknak ideális kikapcsolódást nyújt.

Balatonboglár galéria

Balatonboglári Evangélikus Templom Balatonboglári Gömbkilátó Balatonboglári Szökőkút Balatonboglári Platánsor Balatonboglári Szüreti Fesztivál Balatonboglári Platánstrand Balatonboglári Platánstrand Balatonátúszás Balatonboglári Platánstrand Balatonboglári Platánstrand sportpályák Balatonboglári Platánstrand sportpályák Balatonboglári Platánstrand játszótér Balatonboglári Platánstrand játszótér Balatonboglári Platánstrand labirintus Balatonboglári Buborék élményfürdő Balatonboglári Buborék élményfürdő Balatonboglári Kalandpark Balatonboglári Kalandpark mászófal Balatonboglári Kalandpark bobpálya Balatonboglári Kalandpark bobpálya Balatonboglári Kék kápolna Balatonboglári Kék kápolna Balatonboglári Vörös kápolna