Szabadidő, kikapcsolódás Balatonlellén

Kikapcsolódási lehetőségek a városban:

Fürdőzés, napozás, vitorlázás, szörfözés, horgászat, hajókirándulás, strandfoci, strandröplabda, tenisz, lovaglás, vadászat, borkóstolás, moped- és kerékpárkölcsönzés

Cirkusz

Minden nyáron leköltözik két hónapra Balatonlellére a Magyar Nemzeti Nagycirkusz. A Cirkusztéren, a 7-es főút mellett várják esténként a felnőtteket és gyermekeket a bohócokat, artistákat, elefántot, tevéket, oroszlánokat felvonultató műsorral.
 
Vidámpark
A Cirkusz mellett, a Rákóczi úton egész nyáron nyitva tart a Vidámpark. Karszalagos belépéssel kipróbálhatunk több mint 50 játékot.
 
Szent István tér, Móló sétány
Balatonlelle lüktető hangulatú központja, a Szent István tér a vasútállomás mögött található. A téren szökőkút helyezkedik el, innen nyílnak a sétáló utcák, ahol számos kávézó, bár, pizzéria és butik várja a nyaralókat. A nyári rendezvények többsége is itt kerül megrendezésre.
A lellei móló csupán pár perc séta.
 
Afrika múzeum
A múzeum 2000-ben nyílt, Gróf Somssich Pongracz afrikai trófeagyűjteményét mutatja be.
A trófeák mellett szobrok, eredeti használati tárgyak és Közép-Afrika teljes élõvilágát bemutató fotók és illusztrációk is helyet kaptak.

Állandó programok: 

majális, gyermeknap, Balatonboat hajókiállítás, nyárköszöntő, juliális, borhét, augusztus 20-ai programok

Kultúra: 

könyvtár, kertmozi, minden nyáron könnyű- és komolyzenei koncertek, orgonahangversenyek, amatőr fellépők előadásai, kiállítások különböző helyszíneken (szabadtéri színpad, római katolikus templom, művelődési ház, Szent István tér, városi múzeum).

Kirándulási lehetőségek: 

Kishegy - parkerdő, Rádpusztai lipicai tenyészet, gyógyfürdők (Hévíz, Zalakaros, Kehidakustány, Igal, Csisztapuszta), hajókirándulások az Északi Partra

Borturizmus: 

Balatonlellén a Dél-Balatoni borút sok minősített állomása megtalálható. Ezek között világszerte ismert borászatoktól a magánpincékig, helyi és régiós ételeket és kiváló borokat kínáló éttermekig minden megtalálható. Az egyik legismertebb rendezvény az évenként a Móló sétányon megrendezésre kerülő Lellei Borhét, ahol a környék borászai személyesen ajánlják boraikat. A borhét rendezvényét színes kirakodóvásár, zenei és táncos rendezvények tarkítják.

További látnivalók: 

Városháza, Szalai és Jankovics kúria (ma művelődési ház és iskola), Kapoli ház Múzeum, Afrika Múzeum, Római Katolikus Templom, Szt. Donát kápolna, Nepomuki Szt. János szobor, Tildy villa, Vidámpark, Cirkusz, Holiday-park. Helyi kirándulási ajánlatok: Kishegy a szőlőművelés és -termelés "fellegvára", ugyanakkor varázslatos parkerdejével, csodálatos panorámájával kellemes kirándulóhely. Rádpuszta: Arpád kori templomrom, horhosokkal tarkított parkerdő, lovascentrum. Irmapusztai halastó rendszer védett növény- és madárvilággal.

Strandok: 

2 km szabadstrand - ingyenes

Napfény strand
A Napfény strand a kikötő mellett található fizetős strand, egyik szenzációja a 2006-ban kialakított homokos partszakasz, mely igazi tengerparti hangulatot idéz. A kisgyermekes családok kedvenc pihenőhelye.
A strandon többek között három medence, egy óriás hullámcsúszda és egy szauna-ház is működik.

Balatonlelle galéria