logo2
Balatonboglár Programok

TURISZTIKAI LÁTNIVALÓK

Gömbkilátó

A Várdomb természetvédelmi terület, télen-nyáron kedvelt kirándulóhely. A tetején található Gömbkilátó Balatonboglár egyik jelképe, melyet az 1958. évi világkiállításon mutattak be. A kirándulók már több évtizede gyönyörködhetnek a 360 fokos kilátásban, mely a kilátóból nyílik. 

>>> További információ a Gömbkilátóról

Kápolna-domb

A Gömbkilátótól pár perc sétányira található a Kápolna-domb, amely a város több pontját is érintő beruházásnak köszönhetően 2013-ban szintén megújult. 

Itt találjuk a Vörös és Kék Kápolnákat, melyeket gyönyörű park vesz körül. A kápolnák tavasztól őszig változatos tárlatoknak adnak helyet.

A Kék kápolnához közel, a domb tetején található a város Árpád-kori templomának romja.  Szép kilátás nyílik innen a Balatonra és a szemközti tanúhegyekre. A park este is várja a látogatókat, hiszen kivilágítva is gyönyörű.

>>> További információ a Kápolnadomb látnivalóiról

Templomok

Szent Kereszt Felmagasztalása Római Katolikus Templomot 1932-ben Dr. Kotsis István tervei alapján építették, és a Szent Kereszt felmagasztalása emlékére szentelték fel. Előtte található egy fából készült Szent István szobor, a templom  melletti parkban pedig Teleki Pál szobra áll.

A katolikus templomtól nem messze, a Várdomb aljában lévő új evangélikus templomot Nagy Tamás Ybl-díjas építész tervezte 1999-ben.

>>> További tudnivalók a templomokról

CSALÁDI PROGRAMOK

Bugaszegi téglagaléria és tanya

A “tanya” igazi élménypark kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A hangulatosan és eklektikusan berendezett 3 hektáros területen a lovak, juhok, tyúkok, kacsák és kismalacok emlékezetes élményt jelentnek a gyermekeknek.

Csere Jani bácsi birodalma, a Bugaszeg Köztársaság egy olyan különleges hely, ami nem sok van az országban. Az alapító mintegy tíz év sajátkezű munkájával, régi, többségében „címeres” téglákból épített várkastély-jellegű építménye egy igazi kuriózum.

>>> További információk Bugaszegről

Bobpálya és kalandpark

Balatonbogláron a Várdombon egymás mellett található a kalandpark, a bobpálya és a Gömbkilátó, ahonnan kiváló kilátás nyílik a Balatonra. A parkban egy 580 méter hosszú bobpálya és egy 4 kilométeres kötélpálya húzódik, ahol különböző nehézségi fokozatú akadályokat küzdhet le a látogató.

>>> Bobpálya és Kalandpark hivatalos honlapja

Lombkorona sétány

2023 nyarán nyílt meg Balatonboglár új turisztikai attrakciója a Gömbkilátó lábánál, melyről különleges perspektívából szemlélhetjük a Balatont.

A  lombkoronasétányon testközelből ismerhetjük meg a fák lombkoronaszintjének növény és állatvilágát, de érdemes a lábunk elé, illetve alá is tekintgetni, hiszen mesés táj terül el alattuk.

A balatonboglári lombkorona tanösvény fél kilométer hosszú sétánya a várdomb keleti és nyugati gerincén fut végig, egyik részen a fák lombkoronájában, tízméteres magasságban húzódik, s a keleti részen egy kilátóponton végződik.

A felnőtt belépő 490 Ft, a kedvezményes (gyermekek és nyugdíjasok)  jegy ára 450 Ft.

Látogatási idő hétköznap 10-től 19 óráig, hétvégén 10 és 20 óra között.

>>> Lombkorona sétány videó

Boglári Buborék Élménystrand:

Balatonboglár méltán híres strandja, az ingyenes Platán strandon a strandolókat homokos sportpálya, kosárlabda pálya, fűzfalabirintus és gyermekjátszóterek várják. Ezek gyűrűjében találjuk a fizetős Boglári Buborékot, amely patak-gát-pörgettyűvel, vizes játszótérrel, két óriáscsúszdával, jacuzzival és gyermekmedencével a kisgyermekes családoknak ideális kikapcsolódást nyújt.

>>> A boglári Buborék hivatalos honlapja

Hajókirándulás

Balatonboglárról szép idő esetén nem érdemes kihagyni egy egész napos révfülöpi kirándulást egy hangulatos hajótúra keretében.

>>> Használja a BAHART hajómenetrendet a túra megtervezéséhez!

Vitorlázóknak hajóbérlésben segítünk!

ÉTTERMEK, KÁVÉZÓK

A lenti vendéglátó helyeket szívből ajánljuk Önöknek 

Egész évben nyitva tartó étterem:

Hangulatos pizzéria a platánok alatt (szezonális):

Hangulatos étterem a kikötőben:

  • Paletta Bistrobar és Vinoteca

Ajánlatkérés